Kevser Suresi Arapça, Kuran-ı Kerim'in en kısa suresi olan Kevser suresi, Mekke döneminde nail olmuş ve toplam 3 ayetten oluşan bir suredir. Peygamberliğin ilk yıllarında indirilmiştir. Adını ilk ayette geçen ve çok hayır (Çok nimet) anlamına gelen Kevser kelimesinden almıştır. Diğer bir inanışa göre ise; Hz. Muhammed (S. A. V)'e bahşedilen Kevser nimetlerini bildirdiğinden dolayı Kevser adını almıştır. Adiyat suresinden sonra indirilen Kevser suresi, kısa fakat anlamı çok derin ve birçok hakikate işaret eden bir suredir. Aynı zamanda Hz. Peygamber'e mahsus bir havuzun adı da olan Kevser suresi; Duha ve İnşirah sureleri gibi Peygamberimize has bir suredir. Müşriklerin, erkek çocukları ölmüş olan Efendimize soyu kesik anlamına gelen "ebter" kelimesine kullanmalarına karşılık bir cevap olarak indirilmiştir.
Arapça okunuşu
108/1) İnnâ a' taynâkelkevser.
108/2) Fesalli lirabbike venhar.
108/3) İnne şânieker huvel' ebter.
Anlatılmak istenen
Cennette bir nehir olduğundan ve cennet ehlinin bu suyu içeceklerinden bahsedilir. O suyu içenlerin bir daha susuzluk çekmeyecekleri söylenir. Namaz kılmanın, kurban kesmenin ve Allah'ı zikretmenin önemini ortaya koyan bir suredir. Ayrıca Peygamberimize hakaret eden münafıklara lanet edilmiş ve davasının son bulmayıp kıyamete kadar devam edeceği yorumu yapılmıştır.
Faziletleri
Sabah istediği saatte uyanmak isteyenler, yatmadan önce abdestli olarak 3 defa okuyabilir. Yağmur yağarken 100 defa okunması, her türlü hacet ve muradı gerçekleşir. Günde 100 defa okuyanın kalbine Yüce Rabbim iyi hisler doldurur. Uyumadan önce 100 defa okur ve kimseyle konuşmadan uyursa, efendimizi rüyasında görür. Yemek yaparken yemeğin üzerine okunursa yemeği bereketlendirir. Düşmanların kinini engellemek için her gün okunması lazım.